WK kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen naar SBS9

WK kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen naar SBS9

Geschreven door Pieter Jongsma

Talpa TV verplaats de WK kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen naar SBS9. Veronica komt op dinsdag 10 april met de kwartfinales van de UEFA Champions League. Ierland - Nederland is daarom te zien bij SBS9. Volgens de zender komen zo alle voetballiefhebers hebbers aan hun trekken.

De uitzending wordt gepresenteerd door Fresia Cousino Arias. Ex-international Anouk Hoogendijk schuift bij haar aan voor de wedstrijdanalyse en het commentaar komt van John van Vliet. 

Afgelopen vrijdag zagen 723.000 tv-kijkers de Oranje Leeuwinnen met 7 – 0 winnen van Noord-Ierland. In totaal nemen 24 landen deel aan het WK in 2019, waarbij thuisland Frankrijk al zeker is van deelname. Voor de overige 46 Europese landenteams zijn nog acht startplaatsen te winnen in een kwalificatiereeks. Nederland is hiervoor ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

In 2015 kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt van het Nederlandse damesvoetbalteam vond in 2017 plaats, toen het EK vrouwenvoetbal werd gewonnen.

Ierland - Nederland dinsdag 10 april om 19.35 uur bij SBS9.