Bucks Fizz (Verenigd Koninkrijk) - 1981
Bron: YouTube

Bucks Fizz (Verenigd Koninkrijk) - 1981

Biografie

De Britse popgroep Bucks Fizz bestaat uit Bobby G, Cheryl Baker, Jay Aston en Mike Nolan. Eind 1980 wordt Bucks Fizz opgericht door Andy Hill en Nichola Martin met het doel om met hun nummer Making Your Mind Up mee te doen aan de voorronde van het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisie Songfestival.

Mike Nolan wordt als eerste lid van Bucks Fizz aangetrokken. In januari 1981 wordt Cheryl Baker erbij gevraagd. Om de formatie compleet te maken worden er audities georganiseerd, dat resulteert in de komst van Jay Aston en Stephen Fischer. Fischer trekt zich even later terug en wordt vervangen door Bobby G.

Selectie

Op 11 maart 1981 organiseert de Britse publieke omroep BBC de nationale finale van het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisie Songfestival. Er doen acht acts mee aan de tv-show A Song For Europe. Componist Andy Hill, de mede-oprichter van Bucks Fizz, doet met twee liedjes mee aan de wedstrijd. Naast Making Your Mind Up heeft hij ook meegewerkt aan Have You Ever Been in Love? De winnaar wordt bepaald door zeven regionale jury’s, die uiteindelijk met 97 punten Bucks Fizz uitroepen tot winnaar.

Nummer

De tekst van Making Your Mind Up is grotendeels betekenisloos, maar kan worden geïnterpreteerd als het nemen van de beslissing om een serieuze relatie aan te gaan. Het Songfestival-nummer is geschreven door John Danter en Bucks Fizz-oprichter Andy Hill. Hill heeft Making Your Mind Up ook gecomponeerd.

Optreden