Salomé (Spanje) - 1969

Salomé (Spanje) - 1969

Biografie

Salomé wordt geboren op 21 juni 1939 in Barcelona, Spanje. Salomé, die eigenlijk Maria Rosa Marco Poquet heet, begint haar carrière bij Radio Barcelona. In 1962 doet Salomé samen met de Spaanse zanger Ramón Calduch mee aan het Mediterranean Song Contest, een muziekwedstrijd tussen mediterrane landen. Met het nummer La Muralla De Berlín eindigen Salomé en Ramón op de derde plaats.

In 1963 doet Salomé een nieuwe poging, ditmaal samen met de Spaanse zanger Raimon. Met S’en Va Anar winnen zij de wedstrijd. In 1965 wil Salomé haar overwinning herhalen, maar het lukt haar dit keer niet om zich voor de finale te plaatsen. In 1967 doet ze weer mee. Met Com El Vent wordt ze tweede. Salomé doet ook mee aan andere zangwedstrijden, waaronder in Rio de Janeiro (Brazilië) en Sopot (Polen).

Selectie

De Spaanse publieke omroep TVE kiest intern Salomé als inzending voor het Eurovisie Songfestival. Het lied van Salomé wordt gekozen in de nationale finale I Festival De La Canción Española. Van 20 tot 22 februari worden er in de tv-show in totaal tien liedjes ten gehore gebracht. Elk nummer wordt twee keer gezongen, een keer door Salomé en een keer door een andere artiest. Het nummer Vivo Cantando wint.

Nummer

In het nummer Vivo Cantando zingt de zangeres over de positieve veranderingen die haar minnaar teweeg heeft gebracht in haar leven, in het bijzonder dat ze nu over haar leven zingt. Vivo Cantando is geschreven door Aniano Alcalde en gecomponeerd door Maria José de Cerato. Het lied is door Salomé ook uitgebracht in zeven andere talen: het Baskisch, Catalaans, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Servo-Kroatisch.

Optreden