Gigliola Cinquetti (Italië) - 1964
Bron: YouTube

Gigliola Cinquetti (Italië) - 1964

Biografie

Gigliola Cinquetti wordt geboren op 20 december 1947 in de Italiaanse stad Verona. Op 16-jarige leeftijd wint ze Sanremo, de nationale voorronde van Italië voor het Eurovisie Songfestival. Twee jaar later, in 1966, doet ze voor de tweede keer mee aan Sanremo, maar deze keer als duo met de Italiaanse zanger Domenico Modugno. Ze wint opnieuw, maar Domenico gaat alleen naar het Songfestival.

Selectie

Van 30 januari tot en met 1 februari 1964 vindt het festival van San Remo plaats. Er zijn 40 artiesten en 24 liedjes. Het nummer Non ho l'età (per amarti) wordt in de eerste halve finale gezongen door de Italiaans-Franse zangeres Patricia Carli en in de tweede halve finale door Gigliola Cinquetti. In de finale brengen beide zangeressen het lied ten gehore. 20 jury’s van elk 15 personen bepalen de winnaar. Zij benoemen Gigliola Cinquetti tot winnares, waardoor zij Italië mag vertegenwoordigen op het Songfestival.

Nummer

Non ho l'età (per amarti) is Italiaans voor ‘Ik ben niet oud genoeg (om van je te houden)’. Het lied is door Gigliola ook uitgebracht in andere talen, waaronder in het Engels (This is My Prayer), Duits (Luna Nel Blu), Spaans (No Tengo Edad) en Japans (Yumemiru Omoi). Er is ook een Nederlandstalige versie met de naam Als jij maar wacht, een cover van Sandra Reemer (inzending Nederland 1972, 1976, 1979).

Optreden