André Claveau † (Frankrijk) - 1958
Bron: YouTube

André Claveau † (Frankrijk) - 1958

Biografie

André Claveau wordt geboren op 29 december 1911 in Parijs, Frankrijk. Als zoon van een stoffeerder besluit André om meubelmaker te worden. Na zijn studie gaat hij aan de slag als grafisch ontwerper en maakt hij theaterdecors, onder andere voor het bekende toneelstuk L'Hermine van Jean Anouilh uit 1932.

In 1936 betreedt hij zelf het podium voor een zangwedstrijd van een Franse radiozender, dat hij met Chez Moi weet te winnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij radio-dj bij Radio-Paris. Na de oorlog maakt hij furore als zanger. Zijn bijnaam is Prince de la chanson, de prins van het Franse levenslied.

Selectie

De Franse omroep RTF kiest intern André Claveau als inzending voor het Eurovisie Songfestival, waarna er een nationale selectie wordt georganiseerd om zijn lied te kiezen. Tijdens de nationale finale op 7 februari 1958 worden er door verschillende artiesten vijf liedjes gezongen. Een vakjury bestaande uit 13 muziekprofessionals kiest Dors Mon Amour als beste lied, waardoor André met dit nummer namens Frankrijk zal afreizen naar het Eurovisie Songfestival van 1958 in Hilversum, Nederland.

Nummer

Het nummer Dors Mon Amour is een soort slaapliedje van de zanger aan zijn geliefde. Hij vertelt haar dat ze moet gaan slapen, terwijl hij nadenkt over hun liefde en de kracht van de nacht. De letterlijke vertaling van de titel Dors Mon Amour is ‘Slaap mijn liefste.’ Het lied is geschreven door Hubert Giraud.

Optreden