Teddy Scholten † (Nederland) - 1959
Bron: YouTube

Teddy Scholten † (Nederland) - 1959

Biografie

Teddy Scholten wordt geboren op 11 mei 1926 in Den Haag als Dorothea Margaretha Scholten-van Zwieteren. De vader van Teddy is amateurtoneelspeler en toneelregisseur. Het inspireert haar om ook te gaan toneelspelen. Via het amateurtoneel komt ze in contact met Toon Hermans, waardoor ze een klein rolletje mag spelen in een van zijn shows. In de jaren 40 treedt ze op als het duo Scholten & Van ‘t Zelfde.

Selectie

Na de laatste plaats van Nederland in 1958 veranderd omroep NTS de opzet van het Nationaal Songfestival. Op 17 februari worden er tijdens de Nederlandse voorronde acht liedjes gezongen in twee versies door twee verschillende artiesten. Corry Brokken (1956, 1957 en 1958) doet ook weer mee.

Teddy Scholten zingt het nummer Een Beetje, net als John de Mol sr. Met 235 punten wordt Een Beetje gekozen als inzending voor 1959. Hierna bepaalt een jury bestaande uit presentatoren welke uitvoering het beste is, die van Teddy Scholten of die van John de Mol sr.. Zij kiezen voor de versie van Teddy.

Nummer

In Een Beetje vraagt Teddy Scholten aan haar man of hij wel trouw aan haar is, waarop hij antwoordt met: ‘een beetje’. Het lied is geschreven door Willy van Hemert en gecomponeerd door Dick Schallies.

Optreden