Corry Brokken † (Nederland) - 1957
Bron: YouTube

Corry Brokken † (Nederland) - 1957

Biografie

Corry Brokken wordt geboren op 3 december 1932 in Breda. In 1952 is Corry voor de eerste keer op de radio te horen met het liedje I Apologize. Twee jaar later volgt haar eerste plaat. In 1956 mag de zangeres Nederland vertegenwoordigen op het allereerste Eurovisie Songfestival in Zwitserland, maar de eerste editie wordt gewonnen door Lys Assia. Een jaar later doet ze nog een keer mee en in 1958 weer.

Selectie

In 1956 doet Corry Brokken voor de tweede keer mee aan de Nederlandse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Er doen vier artiesten mee aan het Nationaal Songfestival, die allemaal twee liedjes zingen. Eén van de deelnemers is de vader van mediamagnaat John de Mol en de Vlaamse Marcel Thielemans.

Corry Brokken zingt in de nationale finale de nummers Net Als Toen en Iwan. Voor Net Als Toen krijgt Corry in totaal 31 punten. Ze wint de nationale finale, waardoor zij Nederland voor het tweede jaar oprij mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dat plaatsvindt in de Duitse stad Frankfurt.

Nummer

In het nummer Net Als Toen zingt Corry over haar man en vraagt hem of hij nog weet hoe hun relatie was toen ze jong waren. Het lied is geschreven door Willy van Hemert en gecomponeerd door Guus Jansen. Het lied heeft ook een Duitse en Franse versie, met de titels Damals war alles so schön en Tout comme avant.

Optreden