Mae Muller - Verenigd Koninkrijk
Bron: EBU

Mae Muller - Verenigd Koninkrijk

Biografie

Mae Muller wordt geboren op 26 augustus 1997 in Londen, Engeland. Op 8-jarige leeftijd begint Mae Muller, die voluit Holly Mae Muller heet, met het schrijven van liedjes. In 2007 speelt ze een rol in de videoclip van Grace Kelly van Mika. Op latere leeftijd begint ze tijdens haar bijbaan in een kroeg op te treden.

Mae vraagt een vriend haar te helpen bij het maken van demo’s in ruil voor een fles wijn. In 2017 plaatst ze deze op SoundCloud en wordt ze ontdekt. Een jaar later brengt ze haar debuut-EP After Hours uit. In hetzelfde jaar volgt haar tweede EP Frankly en tekent ze een platencontract bij Capitol Records.

Selectie

Na de tweede plaats van de intern gekozen Sam Ryder in 2022, besluit de Britse omroep BBC hun inzending voor 2023 opnieuw intern te kiezen. Op 9 maart 2023 wordt Mae Muller aangekondigd als Britse inzending voor het Songfestival in Liverpool. Op dezelfde dag wordt haar lied I Wrote A Song uitgebracht.

Nummer

Mae Muller vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk in eigen land met het nummer I Wrote A Song. Het popliedje gaat over een moeilijke periode die Mae in 2022 had en haar wens om zich weer sterker te voelen. Mae schreef en componeerde I Wrote A Song samen met Karen Poole en Lewis Thompson.

Videoclip