Diljá - IJsland
Bron: EBU

Diljá - IJsland

Biografie

Diljá wordt geboren op 15 december 2001 in Kópavogur, IJsland. In 2015 krijgt Diljá, die voluit Diljá Pétursdótti heet, bekendheid door haar deelname aan de IJslandse versie van Holland’s Got Talent. In 2020 verhuist ze naar de Deense hoofdstad Kopenhagen om fysiotherapie te studeren en zanglessen te volgen.

Selectie

Tussen 29 augustus en 4 oktober 2022 kunnen tekstschrijvers een nummer insturen naar de IJslandse omroep RÚV voor hun nationale voorronde Söngvakeppnin. RÚV ontvangt 132 aanmeldingen. Er worden tien acts geselecteerd die mogen aantreden in de twee halve finales op 18 en 25 februari 2023.

In de halve finales plaatsen vier acts zich voor de finale. Ook wordt er één wildcard vergeven. Op 4 maart 2023 strijden de vijf finalisten om de winst. De finale bestaat uit twee rondes. Na de eerste ronde zijn Diljá en de rockband Langi Seli og Skuggarnir nog over. Diljá krijgt de meeste stemmen en wint.

Nummer

Diljá vertegenwoordigt IJsland met het nummer Power. Het lied gaat over het ontsnappen aan een schadelijke situatie met een ander persoon. Nu je van die persoon bent verlost, kan je je leven vullen met positiviteit. Diljá schreef en componeerde haar Songfestival-nummer samen met Pálmi Ragnar Ásgeirsson.

Videoclip