Remo Forrer - Zwitserland
Bron: EBU

Remo Forrer - Zwitserland

Biografie

Remo Forrer wordt geboren op 8 september 2001 in Hemberg, Zwitserland. Op jonge leeftijd is Remo al met muziek bezig. Hij leert op gehoor fluit, accordeon en piano spelen. In 2019 doet Remo mee aan de Zwitserse versie van The voice of Holland. Met het nummer Someone You Loved van Lewis Capaldi laat hij alle stoelen draaien. Hij kiest voor het team van Noah Veraguth en weet The voice of Switzerland te winnen.

Selectie

De Zwitserse omroep SRG SSR kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 intern. Tussen 25 augustus 2022 en 8 september 2022 kunnen artiesten en componisten een nummer insturen. Een 100-koppig panel kiest samen met een internationale vakjury uit alle aanmelden de inzending voor Zwitserland. Op 20 februari 2023 wordt aangekondigd dat zij Remo Forrer hebben gekozen als inzending.

Nummer

Remo vertegenwoordigt Zwitserland met het nummer Watergun. Het lied is een oproep tot vrede. De powerballad gaat over machteloosheid bij conflicten. Remo vertelt: “Mijn generatie moet leven met de gevolgen van beslissingen die wij niet hebben genomen. Het is frustrerend, maar ik heb nog steeds hoop dat veranderingen mogelijk zijn.” Het is geschreven door Argyle Singh, Ashley Hicklin en Mikołaj Trybulec.

Videoclip