Alika - Estland
Bron: EBU

Alika - Estland

Biografie

Alika wordt geboren op 5 september 2002 in Narva, Estland. Alika, die voluit Alika Milova heet, doet vanaf jonge leeftijd mee aan verschillende zangwedstrijden. In 2012 doet Alika mee aan de Estse talentenjacht Eesti Otsib Superstaari. Ze wint de competitie en tekent een platencontract bij Universal Music Group.

Selectie

De Estse publieke omroep ERR organiseert in 2023 voor de vijftiende keer hun nationale voorronde Eesti Laul om hun inzending voor het Songfestival te kiezen. Alika doet mee met het nummer Bridges. In de tweede halve finale plaats zij zich voor de finale. Op 11 februari 2023 wint Alika de grote finale, waardoor zij Estland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Liverpool, het Verenigd Koninkrijk.

Nummer

Alika vertegenwoordigt Estland met het nummer Bridges. Het nummer is geschreven door Alika, Nina Sampermans en de Nederlandse Wouter Hardy, die ook de Songfestival-nummers Arcade van Duncan Laurence (2019) en Tout l’Univers van Gjon's Tears (2021) schreef. Bridges is in Nederland geschreven.

Videoclip