Victor Vernicos - Griekenland
Bron: EBU

Victor Vernicos - Griekenland

Biografie

Victor Vernicos wordt geboren op 24 oktober 2006 in Athene, Griekenland. Victor, die voluit Victor Vernicos Jørgensen heet, heeft een Griekse moeder en een Deense vader. Op 4-jarige leeftijd begint Victor met het volgen van pianoles, op 8-jarige leeftijd met zangles en op 10-jarige leeftijd met gitaarles.

Als Victor elf jaar oud is, schrijft hij zijn eerste liedje. In 2021 begint Victor ook met het produceren van muziek. In hetzelfde jaar brengt Victor voor het eerst een nummer uit dat volledig door hemzelf is geschreven en geproduceerd. Victor volgt momenteel zanglessen bij de Griekse zangeres Nina Lotsari.

Selectie

Artiesten en tekstschrijvers kunnen van 26 augustus 2022 tot 9 oktober 2022 nummers insturen naar de Griekse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. De Griekse publieke omroep ERT ontvangt 106 aanmeldingen. Op 28 december 2022 wordt een shortlist met de zeven overgebleven acts onthuld.

Het aantal acts wordt hierna teruggebracht naar drie. Op 30 januari 2023 wordt door de Griekse omroep ERT bekendgemaakt dat Victor Vernicos intern is geselecteerd om Griekenland te vertegenwoordigen op het Songfestival. Hij is hiermee de jongste artiest die Griekenland ooit heeft vertegenwoordigd.

Nummer

Victor vertegenwoordigt Griekenland in Liverpool met het nummer What They Say. Victor schreef het nummer op 14-jarige leeftijd tijdens de coronapandemie, toen hij voor het eerst stress ervaarde. Het nummer is bedoeld om jongere generaties te eren die ondanks alle moeilijkheden durven te dromen.

Videoclip