Blanca Paloma - Spanje
Bron: EBU

Blanca Paloma - Spanje

Biografie

Blanca Paloma wordt geboren op 9 juni 1989 in het Spaanse Elche. Blance, die voluit Blanca Paloma Ramos Baeza heet, verhuist na het afronden van de universiteit in 2013 naar Madrid om een ​​carrière in het theater na te streven. In 2022 doet Blanca mee aan Benidorm Fest, de Spaanse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Secreto De Agua eindigt Blanca op de vijfde plaats.

Selectie

De Spaanse omroep RTVE zoekt in 2023 voor de tweede keer met de nationale voorronde Benidorm Fest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival. Blanca doet wederom mee. De wedstrijd bestaat uit twee halve finales en een finale. Blanca is één van de 18 kandidaten. Blanca weet zich in de tweede halve finale te plaatsen voor de finale. Met 169 punten wint zij op 4 februari 2023 de wedstrijd.

Nummer

Blanca Paloma vertegenwoordigt Spanje op het Songfestival in Liverpool met het Spaanstalige nummer Eaea. Het lied is een slaapliedje en de tekst is gericht aan een kind. Blanca schreef het nummer, dat onder het in Spanje ontstane muziekgenre flamenco valt, samen met Jos Pablo Polo en Álvaro Tato.

Videoclip