Andrew Lambrou - Cyprus
Bron: EBU

Andrew Lambrou - Cyprus

Biografie

Andrew Lambrou wordt geboren op 25 mei 1998 in Sydney, Australië. Op jonge leeftijd is Andrew al met muziek bezig. Hij gaat naar de AMS Music School waar hij piano leert spelen. Op 5-jarige leeftijd wint Andrew een talentenwedstrijd op school met zijn vertolking van Do-Re-Mi uit de musical The Sound of Music.

In 2015 doet Andrew mee aan de Australische versie van X Factor, waar hij het tot de laatste twintig schopt. Daarna tekent hij een platencontract bij Sony. Pas in 2021 komt zijn debuutsingle Throne uit. Begin 2022 doet hij mee aan de Australische voorronde van het Songfestival, waarin hij met Electrify zevende wordt.

Selectie

De Cypriotische omroep CyPB kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 intern. Op 17 oktober 2022 wordt Andrew Lambrou aangekondigd als inzending. De deelname van Andrew is een samenwerking van CyPB met het Griekse platenlabel Panik Records en het Australische label City Pop Records. Met de aankondiging van Andrew is Cyprus het tweede land dat haar inzending bekend heeft gemaakt.

Nummer

Andrew vertegenwoordigt Cyprus met Break A Broken Heart. Het lied gaat over een giftige relatie en de motivatie om dit dieptepunt in het leven te overwinnen om sterker te worden dan voorheen. Het nummer is geschreven door Jimmy Jansson, Jimmy Thornfeldt, Marcus Winther-John en Thomas Stengaard.

Videoclip