Duo-column: ‘Outfit van S10 maakt statisch optreden saai’
Bron: EBU / Nathan Reinds

Duo-column: ‘Outfit van S10 maakt statisch optreden saai’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn en de Nederlandse inzending S10.

De repetities zijn begonnen! S10 mocht zaterdag voor de eerste keer repeteren in PalaOlimpico. We kregen weinig mee van de repetitie. We konden alleen op TikTok zien dat het erg mysterieus wordt en er veel rook op het podium komt, maar verder werd er weinig duidelijk. Ook van de concurrentie krijgen we niet veel te zien. Daarom zijn er ook geen veranderingen bij de bookmakers tot dusver. Gelukkig wordt er nog een keer gerepeteerd en daar komt wel meer info van naar buiten.

Waar we wel meer over weten is de outfit van S10. Haar outfit, ontworpen door ontwerpersduo Viktor & Rolf, bestaat uit een variatie op een zwarte pandjesjas, een lange zwarte broek en witte sneakers. En ja, verder dus niks. Ik ben er zelf niet zo een fan van. Ik zie haar liever in een jurkje. Deze outfit maakt haar een beetje saai. Dat in combinatie met haar statische optreden maakt het niet heel spannend om naar te kijken. Wat niet saai is, is de kleding in onze webshop!

Vincent

S10 had inderdaad beter zo een mooi exemplaar uit onze webshop kunnen aantrekken, haha. Toen ik zaterdag de outfit voor het eerst zag, dacht ik even dat Viktor & Rolf een paar lapjes stof waren vergeten of dat het stakende Schiphol-personeel haar outfit kapot had getrokken toen S10 vrijdag naar Turijn vloog. Niks blijkt minder waar, zo hoort haar outfit te zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat mode niet één van mijn expertises is, maar wel die van William van Wiwiblogs. Hij noemt de outfit ‘gebroken’ en denkt dat het haar gebroken gevoel van vroeger symboliseert. De gebroken stukken vormen samen de outfit. Als dat zo is, is het bijna kunst. Het past dus wel bij onze Stien.

Van de eerste repetitie kregen we inderdaad maar een kleine 10 seconden te zien, te weinig om er al een echt oordeel over te vellen. Voor één van onze collega’s was het wel genoeg, hij noemde het in onze WhatsApp-groep ‘één van de beste visual optredens van Nederland.’ Dat moet ik nog maar gaan zien. Het oogt heel simpel: S10 staat op een verhoging, kijkt recht naar voren en verzet geen stap, een beetje rook om haar heen en op het einde nog wat lichteffecten. Het gaat afhangen van het camerawerk. Voor de mensen in de zaal gaat het in ieder geval niet spectaculair worden. Daarvoor moet je bij bijvoorbeeld Subwoolfer zijn. Hun act is oogverblindend geel, met drie dansende Minions en een astronaut achter een draaitafel. Ik denk dat zoiets veel leuker gaat zijn om naar te kijken. Maar zoals ik al zei: laten we nog niet te veel oordelen op basis van 10 seconden. 4 mei weten we meer!

Daniël

Scoor toffe Songfestival-kleding en accessoires. Bezoek onze webshop!