Cornelia Jakobs - Zweden
Bron: SVT / Janne Danielsson

Cornelia Jakobs - Zweden

Biografie

Cornelia Jakobs wordt geboren op 9 maart 1992 in Nacka, Zweden. Al op jonge leeftijd is Cornelia, die eigenlijk Anna Cornelia Jakobsdotter Samuelsson heet, met muziek bezig. Haar vader is Jakob Samuel, zanger van de band The Poodles. In 2010 voegt Cornelia zich bij de meidengroep Love Generation.

Met Love Generation doet Cornelia in 2011 en 2012 zonder succes al een poging om Zweden te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival door mee te doen aan de Zweedse voorronde Melodifestivalen. In 2021 doet Cornelia als tekstschrijver mee aan Melodifestivalen. Zanger Efraim Leo weet met het door Cornelia geschreven nummer Best Of Me de finale niet te bereiken.

Selectie

Op zaterdag 5 februari 2022 begint de 62ste editie van Melodifestivalen, de Zweedse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Na vier voorrondes en de halve finale zijn er op zaterdag 12 maart 2022 in de finale nog 12 acts over. De finale wordt met 146 punten gewonnen door Cornelia Jakobs. John Lundvik, die in 2019 met Too Late For Love vijfde werd op het Songfestival, eindigt op de achtste plaats.

Nummer

Cornelia Jakobs vertegenwoordigt Zweden met het Engelstalige nummer Hold Me Closer. Cornelia heeft haar nummer zelf geschreven en gecomponeerd, samen met David Zanden en Isa Molin.

Videoclip