S10 - Nederland
Bron: AVROTROS / Thijs Jansen

S10 - Nederland

Biografie

Stien den Hollander wordt geboren op 8 november 2000 in Abbekerk, Noord-Holland. Op 17-jarige leeftijd tekent Stien haar eerste platencontract bij platenlabel Noah’s Ark. In 2019 brengt Stien onder haar artiestennaam S10 haar debuutalbum Snowsniper uit, waarmee zij een Edison wint in de categorie Alternative. In 2020 verschijnt haar tweede album, genaamd Vlinders. S10 zingt altijd in het Nederlands.

Selectie

AVROTROS start op 24 mei 2021 de zoektocht naar de inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn, Italië. Elke artiest kan een nummer onder de aandacht brengen bij de selectiecommissie, bestaande uit Eric van Stade, Cornald Maas, Jan Smit, Sander Lantinga, Coen Swijnenberg en Joyce Hoedelmans. Zij zoeken een persoonlijk lied met een ‘eigentijdse, maar in elk geval authentieke sound’.

Op 7 december 2021 om 16:00 uur maakt AVROTROS bekend dat S10 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2022 zal gaan. “Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland, dat vind ik echt geweldig”, laat de zangeres en rapper weten.

Nummer

S10 vertegenwoordigt Nederland met het Nederlandstalige nummer De Diepte. Eric van Stade, algemeen directeur van omroep AVROTROS, zegt op 7 december 2021 over het nummer: “S10 blijft trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen.” De Diepte wordt op 3 maart 2022 gepresenteerd in Koninklijk Theater Tuschinski. Het lied is geschreven door S10 en Arno Krabman.

Videoclip