Jérémie Makiese - België
Bron: EBU / Hadrien Hanse

Jérémie Makiese - België

Biografie

Jérémie Makiese wordt geboren in juni 2000 in Antwerpen. Jérémie groeit op in een muzikaal gezin. Zijn moeder zingt en speelt tamtam, een soort gong, en zijn vader is lid van een koor. Als kind zingt Jérémie in de kerk. Door zijn vader wordt Jérémie ingeschreven voor een zangwedstrijd op school, dat hij weet te winnen. Hij besluit zich daarna in te schrijven voor The Voice Belgique, dat hij in 2021 ook wint.

Selectie

Op vrijdag 10 september 2021 maakt de Franstalige omroep van België, RTBF, bekend dat zij op woensdag 15 september hun intern gekozen inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 zullen presenteren op de Franstalige radiozender Vivacité. Dat maakt België het eerste land met een inzending voor 2022. 

De RTBF maakt op 15 september wereldkundig dat Jérémie Makiese in 2022 voor België zal afreizen naar Italië. “In een interview had ik gezegd dat ik geïnteresseerd was in het Eurovisie Songfestival en zo ging het balletje rollen”, vertelt Jérémie op 15 september in het radioprogramma Le 8-9 op Vivacité.

Nummer

Jérémie Makiese vertegenwoordigt België met het nummer Miss You.

Videoclip