Marija Šerifović (Servië) - 2007
Bron: YouTube

Marija Šerifović (Servië) - 2007

Biografie

Marija Šerifović wordt geboren op 14 november 1984 in Kragujevac, Servië. Marija is de dochter van de bekende Servische volkszangeres Verika Šerifović. In 2003 brengt Marija haar debuutalbum Naj Najbolja uit. Een jaar later, in 2004, doet ze met het nummer Bol Do Ludila mee aan het Budva Music Festival, dat ze weet te winnen. In 2006 volgt Marija haar tweede album, genaamd Bez Ljubavi.

Selectie

Op 7 en 8 maart 2007 gaat de Servische publieke omroep RTS in hun nationale voorronde Beovizija voor het Eurovisie Songfestival op zoek naar hun inzending voor Helsinki, Finland. In de halve finale op 7 maart plaatsen tien acts zich voor de finale op 8 maart. De winnaar wordt bepaald door een jury en televoting.

Marija Šerifović krijgt van de kijkers 12 punten en van de jury 10 punten, die hun 12 punten aan de Servische rockband Negative geven. Marija heeft in totaal 22 punten en wint daarmee de nationale voorronde. Slobodan Trkulja & Balkanopolis eindigen met een totaal van 17 punten op de tweede plaats.

Nummer

Marija vertegenwoordigt Servië met het nummer Molitva, dat in het Nederlands ‘Gebed’ betekent. Volgens de zangeres heeft het lied geen religieuze betekenis. Het is volgens haar en lied over de liefde. Het Servisch-talige nummer is geschreven door Saša Milošević Mare en gecomponeerd door Vladimir Graïć.

Optreden