Sertab Erener (Turkije) - 2003
Bron: YouTube

Sertab Erener (Turkije) - 2003

Biografie

Sertab Erener wordt geboren op 4 december 1964 in Istanboel, Turkije. Sertab is vernoemd naar het lied Ey Şûh-i Sertab. Ze groeit op met dezelfde passie voor muziek als haar vader Nizamettin. Hij volgde muzieklessen bij de Turkse componist Şerif İçli en werkte bij Istanbul Radio, maar besluit uiteindelijk om advocaat te worden. Sertab kiest er daarentegen wel voor om voor haar zangcarrière te gaan.

In 1987 treedt Sertab op tijdens het verjaardagsfeestje van de Turkse zangeres Sezen Aksu, die onder de indruk is van Sertab. Sezen vraagt Sertab om haar achtergrondzangeres te worden. Eerst slaat Sertab het aanbod af, maar daarna gaat ze er toch op in. Dankzij Sezen groeit Sertab haar bekendheid en kan zij haar solocarrière naar een hoger niveau brengen. In 1992 brengt Sertab haar debuutalbum uit.

Selectie

Vanwege de tegenvallende resultaten van Turkije op het Eurovisie Songfestival besluit de Turkse omroep TRT om hun nationale finale te schrappen. Intern kiest de omroep voor Sertab Erener met Everyway That I Can.

Nummer

In het nummer Everyway That I Can vertelt de zangeres dat ze het gevoel heeft dat haar geliefde bij haar zal vertrekken. Ze zingt dat ze er alles aan zal doen om hem weer van haar te laten houden. Het Engelstalige uptempo lied is geschreven en gecomponeerd door de Turkse muzikant Demir Demirkan.

Optreden