Tanel Padar, Dave Benton & 2XL (Estland) - 2001
Bron: YouTube

Tanel Padar, Dave Benton & 2XL (Estland) - 2001

Biografie

Zangers Tanel Padar (27 oktober 1980) en Dave Benton (31 januari 1951) en de groep 2XL vormen in 2001 een gelegenheidsband. 2XL bestaat uit Indrek Soom, Kaido Põldma, Lauri Pihlap en Sergei Morgun. De pop- en R&B-groep wordt in 1997 als een duo opgericht door Soom en Morgun. In 2000 voegt Põldma zich bij het duo. Om de groep compleet te maken zoeken zij een vierde lid, dat Lauri Pihlap wordt.

Selectie

Op 3 februari 2001 nemen acht acts het tegen elkaar op in de nationale voorronde van Estland voor het Eurovisie Songfestival in Denemarken. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury. Uiteindelijk wordt de gelegenheidsgroep Tanel Padar, Dave Benton & 2XL met 77 punten uitgeroepen tot winnaar. De Estse zangeres Liisi Koikson eindigt met 66 punten van de internationale jury op de tweede plaats.

Nummer

Everybody is een uitnodiging om te feesten. De zangers zingen dat elke avond een vrijdagavond is, dus dat het tijd is om te feesten. Het lied is geschreven door Maian-Anna Kärmas en gecomponeerd door Ivar Must.

Optreden