Charlotte Nilsson (Zweden) - 1999
Bron: YouTube

Charlotte Nilsson (Zweden) - 1999

Biografie

Charlotte Nilsson wordt geboren op 7 oktober 1974 in Hovmantorp, Zweden. Op 13-jarige leeftijd wordt Charlotte lid van de dansgroep Bengt Ingvars. Een dansgroep is een Zweedse term voor een band die dansbare muziek maakt. Na haar muziekopleiding wordt ze lid van de dansband Anders Engbergs.

Met Anders Engbergs brengt Charlotte twee albums uit. In 1997 verruilt Charlotte Anders Engberg voor de populaire groep Wizex. Een jaar later, in 1998, wordt de band genomineerd voor een Zweedse Grammy voor hun album Mot Nya Mål. Op het album staan 16 nummers, waaronder een ABBA-medley.

Selectie

Voor de 38ste keer gebruikt de Zweedse publieke omroep SVT de zangwedstrijd Melodifestivalen om hun inzending voor het Eurovisie Songfestival te kiezen. Er worden 1315 nummers ingezonden. SVT selecteer de tien beste nummers. Op 27 februari 1999 nemen de tien finalisten het tegen elkaar op in de tv-show.

Het deelnemersveld bestaat onder andere uit oud-inzendingen Christer Björkman (1992), Arvingarna (1993) en Roger Pontare (1994). Charlotte Nilsson krijgt van zowel de jury (85) als het publiek (132) de meeste punten, waardoor zij met 217 punten Melodifestivalen wint en Zweden mag vertegenwoordigen.

Nummer

Charlotte vertegenwoordigt Zweden met Take Me to Your Heaven. Charlotte won Melodifestivalen met de Zweedstalige versie Tusen Och En Natt, maar vertaalt het lied voor het Songfestival. In het nummer vraagt de zangeres haar geliefde om haar naar de zevende hemel te brengen door van haar te houden. Het lied is geschreven door Gert Lengstrand en Marcos Ubeda en gecomponeerd door Lars Diedricson.

Optreden