Paul Harrington & Charlie McGettigan (Ierland) - 1994
Bron: YouTube

Paul Harrington & Charlie McGettigan (Ierland) - 1994

Biografie

De Ierse zangers Paul Harrington (13 mei 1960) en Charlie McGettigan (7 december 1950) vormen voor het Eurovisie Songfestival 1994 een gelegenheidsduo. Songwriter Brendan Graham stuurt in 1993 het door hem geschreven nummer Rock 'n' Roll Kids in voor de Ierse nationale voorronde voor het Songfestival.

Het nummer wordt door de Ierse selectiecommissie, met daarin onder andere zanger Charlie McGettigan, afgewezen. Een jaar later probeert Graham het nog een keer door Rock 'n' Roll Kids opnieuw in de sturen. Hij benaderd Paul Harrington als zanger. Om het duo compleet te maken, vraagt hij McGettigan.

Selectie

Paul en Charlie treden op 13 maart 1994 aan in de Ierse nationale finale voor het Eurovisie Songfestival in Millstreet, Ierland. Er zijn in totaal acht acts. Tien regionale jury’s kiezen de winnaar. Paul en Charlie krijgen 110 punten, waarmee zij de wedstrijd winnen. Orna McNamara eindigt als tweede.

Nummer

In Rock 'n' Roll Kids zingen de zangers dat zij terugverlangen naar hun jeugd. Ze herinneren zich hoe ze zijn opgegroeid met de rock-’n-roll-muziek van Jerry Lee Lewis en Elvis Presley, maar inmiddels is de ‘rock-’n-roll’ uit hun leven verdwenen. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Brendan Graham.

Optreden