Linda Martin (Ierland) - 1992
Bron: YouTube

Linda Martin (Ierland) - 1992

Biografie

Linda Martin is geboren op 27 maart 1952 in Omagh, de hoofdplaats van het Noord-Ierse graafschap County Tyrone. Linda is van Ierse, Schotse en Italiaanse afkomst. In 1969 begint Linda haar muziekcarrière als ze lid wordt van de band Chips. Ze scoren grote hits, zoals Love Matters, Twice A Week en Goodbye Goodbye.

Met Chips doet Linda vier keer mee aan de Ierse voorronde voor het Eurovisie Songfestival, maar zonder succes. In 1984 doet ze een nieuwe poging, maar dit keer als solo-artiest. Met het nummer Terminal 3, geschreven door tweevoudig Songfestival-winnaar Johnny Logan, wint zij de nationale finale. Op het Songfestival eindigt Linda op de tweede plek, achter Herreys met hun lied Diggi-Loo Diggi-Ley.

Selectie

Op 29 maart 1992 doet Linda Martin opnieuw mee aan de Ierse nationale voorronde met een nummer van Johnny Logan. In de finale nemen acht acts het tegen elkaar op. De winnaar wordt gekozen door tien regionale jury’s. Linda krijgt 105 punten en wint daarmee opnieuw het nationale Songfestival.

Nummer

Why Me? is geschreven door de Ierse zanger en tekstschrijver Johnny Logan, die in 1980 en 1987 namens Ierland het Eurovisie Songfestival won. Het nummer van Linda gaat over de gevoelens die de zangeres heeft voor haar geliefde. Ze vraagt zich in Why Me? af waarom zij de gelukkige is om zijn geliefde te zijn.

Optreden