Sandra Kim (België) - 1986
Bron: YouTube

Sandra Kim (België) - 1986

Biografie

Sandra Kim wordt geboren op 15 oktober 1972 in Montegnée, België. Sandra Kim, die eigenlijk Sandra Caldarone heet, begint al op jonge leeftijd met zingen. Als zij 11 jaar is, wordt ze ontdekt. Twee jaar later doet ze met het groepje Musiclub mee aan de muziekwedstrijd L’Ambrogino D’Oro in Milaan.

Selectie

Er worden 130 nummers ingezonden voor de Belgische voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Een elfkoppige vakjury selecteert elf finalisten, maar twee kandidaten trekken zich terug. Op 2 maart 1986 nemen negen acts het tegen elkaar op. De Franstalige publieke omroep van België, de RTBF, belt na de nationale finale 500 mensen op, die hun stem mogen uitbrengen. Hun keuze telt voor 50 procent mee.

De andere 50 procent van de punten wordt verdeeld door de elfkoppige vakjury, die ook de finalisten heeft geselecteerd. Sandra Kim krijgt de meeste punten en mag België vertegenwoordigen in Noorwegen. Na het Songfestival blijkt dat Sandra niet 15 jaar is zoals ze ook in haar nummer J’aime La Vie zingt, maar 13 jaar en 7 maanden. De minimumleeftijd van de deelnemers op het Songfestival is 15 jaar.

Nummer

Het vrolijke Franstalige nummer J’aime La Vie van Sandra Kim gaat over het plezier in het leven. Het lied is geschreven door Rosario Marino-Atria en gecomponeerd door Jean-Paul Furnémont en Angelo Crisci.

Optreden