Bobbysocks (Noorwegen) - 1985
Bron: YouTube

Bobbysocks (Noorwegen) - 1985

Biografie

Het Noorse duo Bobbysocks bestaat uit Hanne Krogh en Elisabeth Andreassen. Een helderziende zou Hanne hebben verteld dat zij groot succes zou behalen als een duo met een andere Noorse artiest. Eerst denkt Hanne aan Anita Skorgan, maar in 1983 ontmoet ze in België de Noors-Zweedse zangeres Elisabeth.

Het Eurovisie Songfestival is voor beide zangeressen geen onbekend terrein. In 1971 mocht Hanne al voor Noorwegen naar het Songfestival met het nummer Lykken Er, waarmee zij op de 17de plaats eindigde. Elisabeth vertegenwoordigde in 1982 Zweden met de groep Chips. Met Dag Efter Dag werden zij achtste.

Selectie

De Noorse omroep NRK organiseert op 30 maart 1985 hun preselectie Melodi Grand Prix. Tien acts nemen het in de nationale finale tegen elkaar op. De winnaar wordt gekozen door vijf regionale jury’s en aan panel met experts, bestaande uit de Amerikaanse producer Tony Visconti, de Franse zangeres Anne Marie David, de Zweedse manager Stikkan Andersson en de Engelse componist Ronnie Hazlehurst. Bobbysocks wordt met 80 punten uitgeroepen tot winnaar. Anita Skorgan wordt tweede.

Nummer

La Det Swinge is een ode aan dansen op oude rock-’n-roll muziek die op de radio te horen is. Het nummer is geschreven door de Noorse songwriter Rolf Løvland en geproduceerd door de Zweedse Torgny Söderberg. Hanne en Elisabeth hebben het nummer ook in het Engels uitgebracht onder de titel Let It Swing.

Optreden