Vanavond op tv: Jeangu Macrooy gaat voor de winst, Italië en Frankrijk favorieten
Bron: AVROTROS / Rinse Fokkema

Vanavond op tv: Jeangu Macrooy gaat voor de winst, Italië en Frankrijk favorieten

Geschreven door Daniël Schalk

Jeangu Macrooy zal Nederland vanavond met het nummer Birth Of A New Age vertegenwoordigen in de finale van het Eurovisie Songfestival. Als gastland staat Nederland automatisch in de grote finale, waardoor Jeangu zich afgelopen week niet eerst hoefde te kwalificeren in één van de twee halve finales.

Volgens de bookmakers doet Jeangu Macrooy vanavond niet mee om de winst. Momenteel voorspellen de gokkers een 20ste plaats voor de Nederlandse inzending. Zijn win-kans is -1 procent. Toch gaat hij ervoor. “Het zou natuurlijk ontzettend tof zijn als we weer winnen”, zei hij eerder in Het Parool.

Alles ligt nog open. De strijd gaat volgens de bookmakers tussen Italië (25%), Frankrijk (21%) en Malta (12%). Hun top-5 wordt aangevuld door Zwitserland (10%) en Oekraïne (9%). België maakt volgens de wedkantoren ook geen kans op de winst. Hooverphonic staat op de 23ste plaats met -1% win-kans.

De grote finale wordt vanavond traditiegetrouw afgetrapt met de vlaggenparade. De muziek tijdens de parade wordt verzorgd door de 16-jarige dj Pieter Gabriel. Afrojack, Glennis Grace en Wulf treden op als alle landen zijn geweest. Ook oud-winnaars Lenny Kuhr en Teach-In verzorgen een optreden in de pauze.

De startvolgorde van de finale:

  1. Cyprus
  2. Albanië
  3. Israël
  4. België
  5. Rusland
  6. Malta
  7. Portugal
  8. Servië
  9. Verenigd Koninkrijk
  10. Griekenland
  11. Zwitserland
  12. IJsland
  13. Spanje
  14. Moldavië
  15. Duitsland
  16. Finland
  17. Bulgarije
  18. Litouwen
  19. Oekraïne
  20. Frankrijk
  21. Azerbeidzjan
  22. Noorwegen
  23. Nederland
  24. Italië
  25. Zweden
  26. San Marino

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!