Barbara Pravi - Frankrijk
Bron: EBU

Barbara Pravi - Frankrijk

Biografie

Barbara Pravi wordt geboren op 10 april 1993 in de Franse hoofdstad Parijs. Voor de singer-songwriter met Servische en Iraanse roots is het Eurovisie Songfestival geen onbekend terrein. Barbara schreef mee aan de laatste twee inzendingen van Frankrijk voor het Junior Eurovisie Songfestival, Bim Bam Toi en J'imagine. Met J'imagine wist de Franse zangeres Valentina haar vaderland in 2020 de overwinning te bezorgen.

Selectie

Barbara Pravi wint op zaterdag 30 januari met haar nummer Voilà de nationale voorronde van Frankrijk voor het Eurovisie Songfestival 2021. Twaalf acts nemen het tijdens de preselectie C'est vous qui décidez tegen elkaar op. Barbara krijgt van zowel de vakjury, met daarin onder andere Songfestival-winnaar Duncan Laurence, als de mensen thuis de meeste stemmen. Met een totaal van 204 punten eindigt Barbara bovenaan, gevolgd door Juliette Moraine en PONY X.

Frankrijk had vorig jaar vertegenwoordigd zullen worden door de Franse zanger en komiek Tom Leeb met zijn nummer The Best In Me. Volgens Tom liet zijn drukke agenda het dit jaar niet toe om alsnog namens Frankrijk naar Rotterdam af te reizen. “Er komen andere dingen op mijn pad”, zei hij in juni 2020 op de Franse televisiezender Non Stop People.

Nummer

Met het nummer Voilà zal Barbara namens Frankrijk deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. In het nummer Voilà introduceert Barbara zichzelf als een artiest die tot nu toe in de schaduw bleef. Ze heeft zich laten inspireren door Franse chansons en zangers als Jacques Brel en Piaf.

Videoclip