Destiny Chukunyere - Malta
Bron: EBU / Albert Camilleri

Destiny Chukunyere - Malta

Biografie

Destiny Chukunyere wordt op 29 augustus 2002 geboren in Birkirkara, Malta. Destiny is geen onbekende in de wereld van het Songfestival. Op 12-jarige leeftijd weet Destiny de Maltese preselectie voor het Junior Songfestival te winnen, waarna zij haar vaderland mag vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Bulgarije. In november 2015 wint Destiny met het swingende nummer Not My Soul de kinderversie van het Eurovisie Songfestival.

Voor haar deelname aan de nationale voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival leert Malta de jonge zangeres al kennen als zij ook de zangwedstrijden Asterisks Music Festival en SanRemo Junior wint. Twee jaar na het Junior Songfestival, in 2017, besluit Destiny om mee te doen aan Britain’s Got Talent, waar ze het tot de halve finale schopt.

Selectie

In 2020 doet Destiny weer mee aan een talentenjacht, ditmaal aan de Maltese versie van X Factor, dat dient als de Maltese voorronde voor het Songfestival. Destiny wint het tweede seizoen van de zangwedstrijd en mag haar thuisland in Rotterdam vertegenwoordigen met haar nummer All Of My Love. Als het Songfestival wordt afgelast, besluit de Maltese tv-omroep PBS dat Destiny in 2021 alsnog naar het Eurovisie Songfestival mag.

Nummer

Destiny Chukunyere zal in 2021 namens Malta deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met het uptempo nummer Je Me Casse. Het team van Destiny besloot al vroeg in het maakproces om voor dit jaar een feel good-lied te maken om op te dansen. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Malin Christin, Amanuel Dermont, Nicklas Eklund en Pete Barringer.

Videoclip