Dít wordt de winnaar van 2024 volgens het team van Songfestival Update
Bron: EBU

Dít wordt de winnaar van 2024 volgens het team van Songfestival Update

Geschreven door Redactie

Wie pakt vanavond de winst? Alles ligt nog open. De bookmakers hebben hun geld gezet op Kroatië, Israël en Zwitserland. Wij vroegen het team van Songfestival Update: wie gaat er volgens jou winnen?

Vincent:

“Ik denk én hoop dat Zwitserland wint. In mijn ogen is The Code het meest complete nummer en Nemo is ook één van de betere zangers dit jaar.”

Jolien:

“Ik hoop dat Kroatië of Italië er met de winst vandoor gaat, maar ik denk dat het uiteindelijk toch Zwitserland zal worden. Baby Lasagna zal denk ik te weinig jury-punten krijgen en Nemo zingt fantastisch, dus een hoge score van de jury is verzekerd en ook het publiek zal hier zeker op stemmen.”

Oscar:

“Het maakt mij niet uit wie er wint, als het maar een gek, uptempo liedje is. Kroatië, Ierland of Finland. Met Zwitserland kan ik ook leven, maar dan wordt het een duur geintje in 2025. Als Israël wint krijgen we een nog grotere discussie dan met Oekraïne twee jaar geleden.”

Vica:

“Het is een heel sterk jaar met veel goede nummers. Maar mijn winnaar is toch Zwitserland. Het nummer heeft alles: rap, opera en pop. En die combinatie vind ik zo leuk om naar te luisteren. En je kijkt echt met open ogen en open mond naar Nemo’s live optreden omdat het zo knap is. Ik hoop enorm dat Zwitserland gaat winnen in deze spannende finale.”

Daniël:

“Mijn persoonlijke favoriet is Italië, maar ik denk dat La Noia te gewoontjes is tussen de vele excentrieke acts dit jaar. Ik ga er vanuit dat Zwitserland wint, en dat is zéér terecht! Nemo zelf, diens nummer én diens staging zijn fantastisch. En een shout-out naar Armenië, mijn guilty pleasure van dit jaar!”

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!