Dít wordt de winnaar volgens het team van Songfestival Update
Bron: EBU / Tijn Smulders

Dít wordt de winnaar volgens het team van Songfestival Update

Geschreven door Redactie

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar nog geen gelopen race. Ook het team van Songfestival Update is flink verdeeld. Wij vroegen onze teamleden: wie gaat er volgens jou vanavond winnen?

Vincent:

“Het is dit jaar erg moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat Malta aan het langste eind trekt. Destiny is een echte persoonlijkheid en kan ook nog eens super goed zingen. Het enige waar ik mij zorgen om maak is dat ze als zesde aan de beurt is. Verder hoop ik dat Portugal en Oekraïne hoog zullen eindigen aangezien het bijzondere songs zijn.”

Marit:

“Ik denk zelf dat Italië een hele grote kans gaat maken, gevolgd door Frankrijk. De band Måneskin valt sowieso op tussen alle andere acts. Zij hebben al een grote fanbase van meer dan een miljoen volgers op Instagram. Daarom denk ik dat ze met de televoting voor gaan lopen op de rest.”

Jente:

“ZWITSERLAND! Gjon heeft zo’n krachtige stem waar ik elke keer weer kippenvel van krijg. Ook het liedje zit supergoed in elkaar. Waar veel mensen het dansen eigenlijk te heftig vinden, denk ik dat het onderscheidend is! Er wordt vaak een link gelegd met Arcade omdat Tout l'Univers ook door Wouter Hardy is geproduceerd maar op deze manier maakt hij het heel erg eigen. Mijn grote favoriet vanaf het moment dat het uitkwam!”

Daniël:

“Het gaat een super spannende finale worden. Het kan alle kanten op gaan, maar voor mij is Frankrijk de winnaar. Ik heb alle repetities en Dress Rehearsals gezien en elk optreden nu dus ongeveer 10 keer voorbij zien komen, maar Voilà verveelt nooit. De performance is simpel, maar erg intrigerend. Het is pure schoonheid. Barbara zou een terechte opvolger van ‘onze’ Duncan zijn, maar hetzelfde geldt voor Oekraïne, dat uitblinkt omdat het totaal anders is dan alle vorige 64 winnaars.”

Jolien:

“Ik weet het echt niet. Als ik dan toch iets moet zeggen dan blijf ik toch bij Zwitserland, omdat hij vocaal sterk is. De act is anders dan we van dit soort nummers zijn gewend, waardoor het wel extra opvalt en mensen het onthouden.”

Sebastiaan:

“Ik denk dat Oekraïne een grote kans maakt om te winnen. Hun optreden in de eerste halve finale was echt heel sterk. Zij klinken live echt heel goed. Een goede combinatie van volksmuziek met een hedendaagse beat. Heel goed bedacht.”

Vera:

“Ik heb veel favorieten dit jaar, en dat is iets waar de bookmakers volgens mij ook last van hebben. Daarom heb ik een rijtje gemaakt van landen waarvan ik het leuk zou vinden als ze zouden winnen. Op een willekeurige volgorde zijn dat: Litouwen, IJsland en Duitsland. Ik weet ook dat dit geen realistische winnaars zijn, The Roop is leuk, maar sluit niet bij genoeg mensen aan, Daði kan ons nooit live overdonderen en Jendrik is fantastisch, maar zijn nummer is iets te veilig. Toch zou ik het leuk vinden, en wie weet, de uitslag is volgens mij nog lang niet bepaald...”

Met wie ben jij het eens? Laat het ons weten via onze Facebook-groep!