Jendrik Sigwart - Duitsland
Bron: EBU / NDR

Jendrik Sigwart - Duitsland

Biografie

Jendrik Sigwart wordt geboren op 27 augustus 1994 in Hamburg, Duitsland. Op jonge leeftijd is hij al met muziek bezig en speelt hij piano en viool. Na zijn middelbare school volgt hij een musicalopleiding aan de Osnabrück University of Applied Sciences. Hij schrijft al jaren zijn eigen liedjes. Tijdens de coronacrisis maakt hij een nieuw nummer en laat hij zijn fans via TikTok onder de naam How to make a Musikvideo zien hoe je een videoclip maakt.

Selectie

Als het Eurovisie Songfestival 2020 vanwege het coronavirus wordt afgelast, besluit de Duitse inzending Ben Dolic dat hij in 2021 afziet van een nieuwe deelname. “Ik heb besloten om volgend jaar niet deel te nemen aan het Songfestival”, schrijft Ben in november 2020 op Instagram. Als reden noemt Ben dat zijn muziekcarrière een andere wending heeft genomen. De Duitse publieke omroep NDR laat een team van experts zijn opvolger kiezen. Uit 100 mensen en liedjes kozen twee aparte jury’s uiteindelijk voor Jendrik Sigwart.

Nummer

Jendrik zal Duitsland vertegenwoordigen met het nummer I Don’t Feel Hate. Het vrolijke gitaarliedje werd op donderdag 25 februari gereleased. Jendrik schreef het nummer samen met Christoph Oswald.

Videoclip