The Roop - Litouwen
Bron: EBU / Jurga Urbonaite

The Roop - Litouwen

Biografie

De Litouwse band The Roop bestaat uit Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas en Mantas Banišauskas. Het drietal heeft al veel ervaring in de muziekindustrie, maar in 2014 bundelen zij hun krachten als The Roop. In datzelfde jaar brengt The Roop hun debuutsingle Be Mine uit. Hun muziekstijl wordt omschreven als een mix van rock, pop-rock, soft-rock, dance-rock, indie en pop. In 2018 doen zij voor de eerste keer mee aan de Litouwse voorronde Pabandom iš Naujo, waarin zij derde worden.

Selectie

In 2020 doet The Roop een nieuwe poging in Pabandom iš Naujo. Met het nummer On Fire weten zij de nationale finale te winnen en mogen zij Litouwen vertegenwoordigen in Rotterdam. The Roop is een van de grote favorieten, maar dan wordt het Songfestival vanwege het coronavirus afgelast. De Litouwse omroep LRT besluit in 2021 gewoon weer hun nationale voorronde te organiseren, maar ter compensatie staat The Roop automatisch in de finale. Met Discoteque weten zij de nationale finale opnieuw te winnen.

Nummer

The Roop zal Litouwen dit jaar vertegenwoordigen met het nummer Discoteque, een aanstekelijk dansnummer over zelfacceptatie. De verwachtingen zijn erg hoog, omdat The Roop in 2020 bij de gedoodverfde favorieten behoorde. Na het winnen van de nationale voorronde stijgt The Roop bij de bookmakers opnieuw naar de eerste plaats. Op dat moment zijn er nog maar vier andere nummers bekend.

Videoclip