RAFAŁ - Polen
Bron: EBU

RAFAŁ - Polen

Biografie

RAFAŁ wordt geboren op 8 juni 1981 in de Poolse hoofdstad Warschau. Op 10-jarige leeftijd begint RAFAŁ, die voluit Rafał Brzozowski heet, met gitaar en piano spelen. Hij studeert lichamelijke opvoeding en wordt daarna sportleraar. In 2002 start hij een muziekcarrière door mee te doen aan de Poolse talentenjacht Szansa Na Sukces. In 2011 doet hij mee aan The voice of Poland, waarin hij net de finale niet weet te halen.

Een jaar na zijn deelname aan de Poolse versie van de wereldberoemde talentenjacht The Voice brengt RAFAŁ zijn eerste singles en album uit. In 2017 doet hij een poging om Polen te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, maar in de Poolse nationale voorronde eindigt hij met het nummer Sky Over Europe op de derde plaats. In 2020 mag hij voor de Poolse publieke omroep TVP het Junior Eurovisie Songfestival presenteren, dat wordt gehouden in zijn geboortestad Warschau.

Selectie

RAFAŁ wordt in 2021 door de Poolse omroep TVP intern gekozen om zijn vaderland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. In 2020 had Polen vertegenwoordigd zullen worden door Alicja Szemplińska. “De dromen van een deelname aan het Eurovisie Songfestival van dit jaar zijn voorbij. Blijkbaar was mijn nieuwe Songfestival-nummer niet goed genoeg om mij een kans te geven”, schrijft Alicja op Instagram op de dag dat RAFAŁ wordt aangekondigd als Poolse inzending.

Nummer

Met het uptempo nummer The Ride zal RAFAŁ naar Rotterdam afreizen om Polen te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021.

Videoclip