Stefania - Griekenland
Bron: EBU / Chantal Antonides

Stefania - Griekenland

Biografie

Stefania wordt op 17 december 2002 geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst. Ze begint haar zangcarrière op 10-jarige leeftijd bij de RTL4-talentenjacht The Voice Kids, waar zij het in het team van Marco Borsato schopt tot The Battles. Na haar Voice-avontuur maakt ze twee jaar lang onderdeel uit van Kinderen voor Kinderen, waar ze zes solo-nummers maakt.

In 2016 doet Stefania auditie voor de Nederlandse voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival, waar ze wordt ingedeeld bij de girlband Kisses. Samen met Kymora Henar en Sterre Koning wint zij met het nummer Kisses & Dancin de nationale finale, waarna zij Nederland mogen vertegenwoordigen. Tijdens de internationale finale in Malta eindigt het drietal op de 8ste plaats. De meiden gaan daarna ieder hun eigen weg. Stefania gaat verder als solo-artiest. In 2018 komt haar eerste eigen single uit, Stupid Reasons.

Selectie

Eind juni treedt Stefania op tijdens de MAD Video Music Awards, de grootste awardshow van Griekenland. De zangeres, die voluit Stefania Liberakakis heet, zingt een aangepaste versie van het nummer Con Calma van rappers Daddy Yankee en Snow. Haar optreden bij de awardshow valt ook op bij de Griekse selectiecommissie voor het Songfestival, waarna zij Stefania vragen om het land te vertegenwoordigen in Rotterdam met het voor haar geschreven nummer Supergirl.

Stefania wordt in aanloop naar het Songfestival in Rotterdam gevolgd door de Nederlandse kinderzender NPO Zapp, maar dan maakt de EBU bekend dat het Songfestival vanwege het coronavirus niet door kan gaan. In de documentaire is te zien dat Stefania het nieuws krijgt en er zichtbaar emotioneel van is. Gelukkig maakt de Griekse omroep ERT daarna bekend dat Stefania het land in 2021 alsnog mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Nummer

Het nummer van Stefania heet Last Dance, een uptempo popsong met een 80’s sound. Het lied is geschreven en geproduceerd door dezelfde makers als het nummer Supergirl, waarmee Stefania in 2020 mee had zullen doen aan het Songfestival.

Videoclip