Broederliefde sluit 3LAB-week af met eigen tv-show

Broederliefde sluit 3LAB-week af met eigen tv-show

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De derde en tevens laatste avond van 3LAB begint met het tv-programma van de populaire rapgroep Broederliefde. De mannen van Broederliefde vieren succes na succes, maar ze willen nu iets terugdoen voor de mensen uit de Rotterdamse wijk Spangen, waar zij zijn opgegroeid.

De mannen van Broederliefde komen in hun eigen tv-programma in de 3LAB-week in actie voor de mensen uit hun omgeving die het minder goed af ging. In 48 uur tijd buigen zij zich over een dringende hulpvraag en bedenken een plan waarmee ze echt het verschil kunnen maken.

Na het programma van Broederliefde is rond 21:00 uur de comedyshow Couscous & Baklava van de VARA te zien. In het 3LAB-programma van de VARA leggen stand-up comedians met Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en/of Nederlandse roots de multiculturele samenleving onder een vergrootglas.

Vervolgens wil rapper en trotse Bijlmer-bewoner Gideon de wereld laten zien wat de kracht van de beroemde en beruchte wijk de Bijlmer is. In het programma de Vrienden van de Bijlmer neemt Gideon zijn ‘witte vriend’ en outsider Johan Eikelboom mee ‘zijn’ wijk in en probeert hij de kracht van de wijk te laten zien.

De laatste 3LAB-avond wordt afgesloten door hiphop-artiesten Fresku en Teemong. Om 22:00 uur gaan rapper Fresku en muziekproducent Teemong in de Fresku Teemong Show helemaal los. De VPRO omschrijft De Fresku & Teemong Show als ‘een bizar en experimenteel sketchprogramma vol schurende humor’.

In De Fresku & Teemong Show kruipt Fresku in de huid van Gino Pietermaai. Hij laat zien hoe hij denkt over vluchtelingen, de graaicultuur, Zwarte Piet en verder alles waar de Eindhovenaar een mening over heeft. Teemong vangt het ondertussen allemaal op beeld en ‘bakt er vervolgens een hele vieze show van’.

De 3LAB-week op NPO 3 duurt dit jaar drie dagen, in plaats van 5 dagen. Volgens de NPO staat de lengte van 3LAB niet vast. “Het ene jaar is het 5 dagen, het andere jaar 3 dagen”, liet de NPO eerder aan Showbizznetwork.nl weten. Vanaf 20 augustus zijn op NPO 3 films van de filmacademie te zien in Filmlab.

De laatste 3LAB-avond op NPO 3 begint vanavond om 20:15 uur met Broederliefde.

Foto: NPO