Eind augustus nieuwe 3LAB-week op NPO 3

Eind augustus nieuwe 3LAB-week op NPO 3

Geschreven door Daniël Schalk

De 3LAB-week, voorheen TV Lab, keert eind augustus weer terug op NPO 3. Van maandag 22 augustus tot en met 26 augustus worden diverse televisieformats uitgeprobeerd tijdens de experimentele 3LAB-week op de jongerenzender van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

In 2009 werd van 31 augustus tot en met 4 september voor de eerste keer TV Lab georganiseerd. In deze week mochten omroepen voor de eerste keer tv-programma’s uittesten bij het publiek. Acht van de negentien programma’s uit TV Lab kregen na de week een vervolg op de tv-zender.

Veel bekende televisieprogramma’s zijn begonnen in TV Lab, zoals De tiende van Tijl, Rambam, Mijn 5000 vrienden, Ali B en de 40 wensen en Streetlab. Ook het nieuwsprogramma NOS op 3, dat sinds januari 2007 iedere dag met een update op NPO 3 te zien is, begon in de experimentele week.

Vorig jaar werd TV Lab in een nieuw jasje gestoken. Het concept van de week experimentele televisie bleef hetzelfde, maar de NPO lanceerde ook een website waarop het hele jaar door wordt geëxperimenteerd met tv-formats. De grote hit was vorig jaar het VPRO-programma TreurTeeVee.

TreurTeeVee won de 3LAB-week met een 8,1 als eindcijfer. Afgelopen juni werd bekendgemaakt dat dat TreurTeeVee begin 2017 terugkeert op NPO 3 met vier nieuwe afleveringen. Ook de absurdistische serie Rundfunk uit de 3LAB-week keert binnenkort terug met een volledig seizoen.

3LAB is van 22 augustus tot en met 26 augustus om 20:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk de programma’s uit 3LAB op TVblik.nl/3lab