S10 treedt vanavond op voor de vakjury’s
Bron: EBU / Nathan Reinds

S10 treedt vanavond op voor de vakjury’s

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond treedt S10 op voor de vakjury’s. Tijdens de Jury Show verdelen de vakjury’s hun punten. Wie er tijdens de eerste halve finale een finaleplaats bemachtigen wordt voor 50 procent bepaald door de vakjury’s, de andere 50 procent wordt morgen door de kijkers bepaald tijdens de televisieshow.

De Jury Show begint om 21:00 uur en duurt tot 23:25 uur. De hele show wordt gerepeteerd, dus er is ook een fictieve uitslag van welke landen er doorgaan. Vanmiddag om 15:00 uur zal de show ook een keer in zijn geheel gerepeteerd worden. Daarna geven de presentatoren om 18:00 uur een persconferentie.

Afgelopen woensdag had S10 haar tweede repetitie in Turijn. De act is duister en intiem. S10 begint in een donkere zaal op een verhoging. Tijdens het eerste refrein schijnen van achter S10 lichten de zaal in. Tijdens het tweede refrein verschijnt er op het LED-scherm een horizon. Het eindigt weer donker.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!