S10 zingt vanavond opnieuw voor de vakjury’s
Bron: AVROTROS / Marie Wynants

S10 zingt vanavond opnieuw voor de vakjury’s

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond treedt S10 opnieuw op voor de vakjury’s. Tijdens de Jury Show van de grote finale verdelen de internationale vakjury’s hun punten. De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2022 wordt voor 50 procent bepaald door de vakjury’s, de andere 50 procent geven de televisiekijkers morgenavond.

De Jury Show begint om 21:00 uur en duurt tot 00:50 uur, net als de show morgen. Vanmiddag wordt de finale ook al een keer in zijn geheel gerepeteerd. Daarna geven de inzendingen van de Big Five-landen om 17:00 uur een persconferentie. Morgen wordt de finale vanaf 13:30 uur nog een keer gerepeteerd.

S10 plaatste zich dinsdag voor de finale. Ook Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne en Moldavië bemachtigden toen een finaleplaats. Donderdag deden België, Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Finland, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië dat.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!