Songfestival Vandaag: Joost Klein treedt op voor vakjury’s en herhaling Songfestivalfeest op tv
Bron: EBU

Songfestival Vandaag: Joost Klein treedt op voor vakjury’s en herhaling Songfestivalfeest op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Malmö.

Tijd om bij te komen van zijn optreden in de tweede halve finale van het Songfestival heeft onze inzending Joost Klein niet, want door het bemachtigen van een finaleplaats mag hij zijn act vandaag weer twee keer opvoeren. Vanmiddag vindt de eerste generale repetitie van de finale plaats en vanavond de tweede.

De show van vanavond is niet zomaar een repetitie, want de 37 vakjury’s zullen vanavond meekijken en hun punten geven. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door de vakjury’s en voor 50 procent door de kijkers thuis. Dit jaar stemden de vakjury’s, bestaande uit muziekprofessionals, niet mee in de halve finales.

Herhaling Grote Songfestivalfeest

Op tv is er vanavond weinig van te merken dat het Songfestival in volle gang is. Pas om 22:50 uur is op NPO 3 het Grote Songfestivalfeest te zien, een herhaling van woensdag. Op NPO 2 is om 21:00 uur Peter Koelewijn te gast in De Geknipte Gast. Peter schreef Rechtop in de wind, waarmee Marga Bult in 1987 vijfde werd.

Een speciale vermelding is op zijn plaats voor The Passion Hemelvaart, dat vanwege de halve finale van het Songfestival pas vanavond te zien is in plaats van gisteren op Hemelvaartsdag. Vanaf 20:30 uur zingen Angela Schijf, William Spaaij en Matteo van der Grijn op NPO 1 over de wederopstanding van Jezus.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!