Correspondent Duitsland: ‘Gaat Malik Harris Duitsland weer op de muzikale kaart zetten?’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Gaat Malik Harris Duitsland weer op de muzikale kaart zetten?’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Malik Harris in aanloop naar het Songfestival.

Afgelopen vrijdagavond was een bijzondere avond. Duitsland stond op het punt om haar kandidaat voor het Eurovisie Songfestival te kiezen. Een week lang konden mensen al online hun stem uitbrengen. Tijdens deze stemmen werd het al snel duidelijk dat Maël en Jonas naar Italië zouden afreizen.

Maar dat bleek toch even anders te zijn. Malik Harris kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen. Hij wist de avond op zijn naam te zetten. Hij mag Duitsland vertegenwoordigen met zijn nummer Rockstar. Niet helemaal de voorkeur waar ik op gehoopt had. Mijn favoriete act was toch ook die van Maël en Jonas. Helaas viel het doek voor het tweetal.

Het was overigens een avond vol verrassingen. Zo vergat zangeres Emily Roberts haar tekst. Dat was een vrij pijnlijk moment. Dat werd door de presentatrice nog erger gemaakt. Met het gevolg dat ze van de kijkers thuis maar bar weinig punten kreeg. Dat werd al snel duidelijk dat haar single Soap niet in Italië te horen zal zijn.

Terug naar de winnaar van de avond, Malik Harris. Gaat hij Duitsland muzikaal weer op de kaart zetten? Heel eerlijk, ik ben bang van niet. Het is niet echt een opvallend nummer. Wel staat het al vast dat hij in de finale staat. Toch ben ik stiekem wel benieuwd naar de komende weken. Hoe zal Malik het gaan doen op het grote podium?

Nu is het echt de vraag wat er gaat gebeuren. Hoe houdt hij zich staande tegenover de concurrentie? Het is vooral te hopen dat Duitsland achter deze keuze gaat staan. Gezien de grote ophef die er de afgelopen weken heerste, is het voor Malik een grote kans om zichzelf te bewijzen. Kan hij ervoor zorgen dat Duitsland zich volledig achter hem stelt. Dat gun ik hem toch wel. Want hij heeft zich opgegeven, heeft een wedstrijd gewonnen en gaat nu zijn land vertegenwoordigen.

Zelf moet ik nog een beetje aan Rockstars wennen. Wie weet komt het in de komende weken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe hij het straks gaat doen in mei. Stiekem hoop ik natuurlijk dat hij hoger gaat eindigen dan Jendrik. Want een laatste plek, dat gun ik Duitsland zeker niet.