Correspondent Duitsland: ‘Malik laat van zich horen in Madrid’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Malik laat van zich horen in Madrid’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Malik Harris in aanloop naar het Songfestival.

De Duitse zanger Malik Harris reist er weer op los. Deze week trad hij op in Madrid. Voor een grote groep mensen liet hij muzikaal van zich horen. In Spanje leren ze Malik nu ook een beetje kennen. Een slimme zet, want Spanje is, net als Duitsland, één van de Big Five-landen. Die hoeven geen moeite te doen om de finale te halen.

Toch is één van de Big Five zijn niet persé een voordeel. Je kunt jezelf alleen in de finale bewijzen. Daarom is het goed dat Malik nu veel aan het reizen geslagen is. Langzaam maar zeker wordt Malik bekender. Ook in thuisland Duitsland is hij niet meer weg te denken. Zijn Songfestival-nummer Rockstars wordt veel gedraaid op Duitse radiozenders.

Onder andere Bremen Vier, de radiozender die ik vaak luister, wordt Rockstars vaak gespeeld. Maar ook NDR 2 bijvoorbeeld speelt het nummer ook regelmatig. Dat was vorig jaar wel anders met Jendrik. Die werd maar weinig gedraaid op de radiozenders. Wat er dit jaar anders is, weet ik niet precies.

Feit is dat Duitsland nu weer mee wil doen. Of het met Malik ook gaat lukken, moet nog maar even blijken. Ergens hoop ik dat Duitsland weer eens meedoet in de top tien. Niet weer ergens onderaan, zoals de laatste jaren. Dat verdient Duitsland niet, Duitsland mag wel weer eens meedoen. Aan de aandacht zal het dit jaar in ieder geval niet liggen.

Dus als Malik zo door blijft gaan met zichzelf promoten, dan kan het zomaar goed gaan komen. Langzaam maar zeker kan ik Rockstars waarderen. Of het gaat winnen, tja, dat denk ik eerlijk gezegd niet. Maar een top tien notering kan er zomaar in zitten. Als hij het in de finale goed weet over te brengen, dan kan het zomaar de goede kant op gaan.