Malik Harris - Duitsland
Bron: NDR

Malik Harris - Duitsland

Biografie

Malik Harris wordt geboren op 27 augustus 1997 in Landsberg, Duitsland. Malik groeit op in een muzikale familie. Zijn opa van vaderskant was operazanger, zijn oma van moederskant was pianist en zijn vader Ricky Harris speelt verschillende instrumenten. Op 13-jarige leeftijd leert Malik gitaar spelen. Daarna leert hij ook keyboard spelen en drummen. Op YouTube zingt hij covers. In 2018 brengt Malik zijn debuutsingle Say The Name uit. In 2021 verschijnt zijn debuutalbum Anonymous Colonist.

Selectie

De Duitse publieke omroep NDR besluit hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 te kiezen met de nationale voorronde Germany 12 Points, dat in 2004 en 2005 ook werd gebruikt als selectiemethode. Tussen 4 november 2021 en 30 november 2021 kunnen artiesten en tekstschrijvers zich bij NDR melden met een lied. Op 10 februari 2022 worden de zes finalisten bekendgemaakt. Op 4 maart 2022 nemen zij het tegen elkaar op. In de tv-show wordt Malik Harris met Rockstars gekozen als inzending.

Nummer

Malik Harris vertegenwoordigt Duitsland met het nummer Rockstars. Malik schreef het nummer nadat hij de allerlaatste aflevering van zijn favoriete televisieserie The Office had gezien. Het personage Andy Bernard zegt daarin: “Ik zou willen dat er een manier was om te weten dat je in de goede oude tijd bent, voordat deze tijd voorbij is.” Malik zingt in Rockstars over zijn kindertijd en jeugd, dat hij ‘hersenloze tijden’ noemt. Malik heeft het lied samen met Marie Kobylka en Robin Karow geschreven.

Optreden