Correspondent Duitsland: ‘Geen laatste plek voor Duitsland dit jaar’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Geen laatste plek voor Duitsland dit jaar’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Malik Harris in aanloop naar het Songfestival.

Is 2022 een muzikaal sterk jaar voor Duitsland? Dat is toch wel weer een belangrijke vraag die ik mij hardop stel. Muzikaal sterk is het nummer van Malik Harris nog niet echt. We zijn nu een paar weken verder en ik ben nog niet echt overtuigd. Dat komt omdat het toch wel aardig stil is rondom de Duitse inzending voor het Songfestival.

Als ik het vergelijk met Nederland, is het in Duitsland echt stil. Vorig jaar verbaasde ik mij daar ook al over. In het nieuws wordt er maar bar weinig over Malik gesproken. Maar internationaal wordt er wél over hem gesproken. Zo zijn de bookmakers dit jaar weer druk in de weer. Welk land maakt kans om het Songfestival te gaan winnen?

Natuurlijk zijn alle ogen op Oekraïne gericht. Sinds de inval van Rusland leeft iedereen enorm mee met het land. Niet zo vreemd dat Oekraïne bovenaan staat. In deze lijst had ik verwacht om Duitsland bij de laatste twee of drie te zien staan. Maar niets is minder waar. Duitsland staat op plek 24! Ja echt waar. Dat geeft mij toch weer een sprankje hoop. Want Duitsland zal toch niet wéér bij de laatste twee landen horen?

Stilte voor de storm?

Toch is er nog veel werk aan de winkel. Malik moet echt meer doen om op te vallen. Waar Jendrik vorig jaar behoorlijk opviel, is Malik een beetje rustig. Is het stilte voor de storm? Is het een tactiek die ik nog moet ontdekken? Want ergens vind ik het wel jammer. Jammer dat het nog zo weinig leeft.

Nu is het ook pas eind maart natuurlijk. Het Songfestival is ook pas in mei. Dus heeft Malik nog wel even de tijd om goed voor de dag te komen. Dus in april verwacht ik veel van Duitsland. Dan moet er wel een beetje meer pit in zitten. Dan moet Malik toch wel richting de top twintig stijgen. Een plek in de top tien zou ik heel fijn vinden.

Wie weet ga ik er over een paar weken ook wel in geloven. Want als ik erin ga geloven, dan gelooft Duitsland er wellicht ook wel in. Dus Malik, laat je van je horen, laat jezelf zien, laat nog meer van je horen. Want met een beetje meer aandacht van de media is het toch zeker mogelijk om ver weg te blijven van de onderste rij. Die plek is toch weer voor Engeland?

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!