Correspondent Duitsland: ‘Malik is helemaal klaar voor Turijn’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Malik is helemaal klaar voor Turijn’

Geschreven door Sebastiaan Boers

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Malik Harris in aanloop naar het Songfestival.

De Duitse zanger Malik Harris is er helemaal klaar voor. De laatste spullen ingepakt en hij is klaar voor vertrek. Vandaag vertrekt Malik vanuit Duitsland. Daar maakt hij zich klaar voor de reis naar Turijn. De komende drie weken is de Duitse zanger dan ook niet meer thuis te vinden.

Over ruim een week start natuurlijk het Songfestival in Italië. Dinsdag en donderdag zijn de twee halve finales en op zaterdag, de dag van de finale, maakt Malik zijn opwachting. Volgens mij is Malik er helemaal klaar voor. Hij straalt op zijn Instagram in ieder geval enthousiasme uit. Dus aan dat zal het in ieder geval niet liggen.

Inmiddels kan niemand in Duitsland er meer omheen. Malik vertegenwoordigt Duitsland muzikaal op het Songfestival. De afgelopen weken is hij vaak in Duitse media opgedoken. Voor het gevoel een stuk intensiever als zijn voorganger, Jendrik. Zo stond hij afgelopen weekend in de Duitse show, Frag doch mal die Maus’. Voor Duitse begrippen is dat een gigantische zaterdagavondshow, waar veel kijkers op afstemmen.

Wat dat betreft moet het goed komen. In ieder geval weten de Duitsers nu wie hun land vertegenwoordigt. Nu nog massaal in Malik geloven en dan moet het toch weer een keer goed gaan komen voor Duitsland. Het is echt te hopen dat Malik beter gaan eindigen dan Jendrik. Dat weten we over een kleine twee weken.

Voor het zo ver is, is er natuurlijk nog een repetitie. Dan is het zijn kans om zichzelf te presenteren voor de vakjury. Zij zullen hem dan beoordelen op zijn optreden. Wie weet maakt hij dan een sterkte indruk en weet hij iedereen in te pakken. In het begin had ik zo mijn twijfels over zijn nummer, Rockstars. Als ik eerlijk ben, heb ik nog steeds wel zo mijn twijfels. Maar toch worden die minder en minder.

Ik denk dat Malik Duitsland uit een dipje haalt. Hij kan zomaar de top tien gaan halen. Dat zou ik wel weer een keer fijn vinden. Een overwinning zit er niet in dit jaar. Het moet dan wel heel raar gaan lopen mocht Malik het Songfestival gaan winnen. Ik denk dat hij vooral moet gaan genieten op het podium. Want zo’n kans krijg je toch maar één keer in je leven?

Nog een paar dagen en dan kan Malik zich ook voor de toestromende pers presenteren. Ik ben benieuwd of hij internationaal goed voor de dag zal komen. Op Instagram laat hij, zoals ik al eerder zei, laat hij zien waar hij voor staat. Als hij dat ook voor de pers zo kan presenteren, dan kan het gewoon niet meer mis gaan. Goede reis Malik en laat van je horen in Turijn! Duitsland gelooft in je.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!