Rusland niet uitgesloten van Songfestival na aanval op Oekraïne
Bron: EBU

Rusland niet uitgesloten van Songfestival na aanval op Oekraïne

Geschreven door Daniël Schalk

Rusland mag ondanks de aanval op Oekraïne blijven meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat laat een woordvoerder van de European Broadcasting Union (EBU) aan het AD weten. Songfestival-organisator EBU verwacht dat Oekraïne ook gewoon mee zal doen aan het Songfestival in Turijn, Italië.

Rusland kondigde rond vier uur ‘s nachts Nederlandse tijd een militaire operatie aan in Oekraïne, maar voor de EBU is dat geen reden om Rusland uit te sluiten. “Het Eurovisie Songfestival is een niet-politiek cultureel evenement dat landen verenigt en diversiteit viert door middel van muziek”, zegt de EBU.

De Russische inzending voor Turijn is nog niet bekend. Oekraïne stuurt Kalush Orchestra naar het Songfestival. Oekraïne zou vertegenwoordigd worden door Alina Pash, maar zij trok zich terug. Aanleiding was het onderzoek dat de autoriteiten waren gestart, omdat Alina naar de Krim zou zijn gereisd.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!