AVROTROS mengt zich niet in discussie over Russische deelname
Bron: EBU

AVROTROS mengt zich niet in discussie over Russische deelname

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Omroep AVROTROS wil zich niet mengen in de discussie over de deelname van Rusland aan het Eurovisie Songfestival. Een woordvoerder van AVROTROS laat aan het AD weten dat het aan de European Broadcasting Union (EBU) is om te beslissen of Rusland wel of niet mag meedoen aan het Songfestival.

De EBU zei eerder dat Rusland gewoon kan meedoen. De EBU sluit Rusland niet uit nadat zij Oekraïne hebben aangevallen, omdat het Songfestival ‘een niet-politiek cultureel evenement’ is. De baas van de Zweedse omroep SVT heeft zich daartegen uitgesproken. Hanna Stjärne vindt dat Rusland niet mag meedoen.

Tegenover Zweedse media zegt Stjärne: “Ik heb sympathie voor het basisidee van het Songfestival als een apolitieke gebeurtenis, maar de situatie in Europa is buitengewoon ernstig. Het overschrijdt alle grenzen.” De Oekraïense omroep Suspilne heeft de EBU ook gevraagd om Rusland uit te sluiten van deelname.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!