Rusland uitgesloten van deelname aan Songfestival
Bron: EBU

Rusland uitgesloten van deelname aan Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rusland mag niet meedoen aan het Eurovisie Songfestival 2022. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) besloten op aanbeveling van het Songfestival-bestuur en de Reference Group. Verschillende landen hadden de EBU opgeroepen om Rusland te boycotten vanwege de aanval op Oekraïne.

“Het besluit weerspiegelt de bezorgdheid dat, in het licht van de ongekende crisis in Oekraïne, de deelname van Rusland aan het Songfestival de competitie van dit jaar in diskrediet zou brengen”, schrijft Songfestival-organisator EBU vrijdag in een statement op hun website en social media-kanalen.

De EBU liet donderdag nog weten Rusland niet uit te sluiten, omdat het Eurovisie Songfestival ‘een niet-politiek cultureel evenement’ is. Verschillende omroepen spraken zich daarna uit tegen de deelname van Rusland. Ook AVROTROS-directeur Eric van Stade riep de EBU op om Rusland te boycotten.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!