Alina Pash trekt zich terug als Oekraïense inzending
Bron: EBU

Alina Pash trekt zich terug als Oekraïense inzending

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Alina Pash doet niet mee aan het Eurovisie Songfestival in Italië. De zangeres trekt zich terug als inzending van Oekraïne. Dat heeft Alina bekendgemaakt op Instagram. Aanleiding is het onderzoek dat de Oekraïense autoriteiten zijn gestart naar Alina, omdat zij in 2015 naar de Krim zou zijn gereisd.

“Met pijn in het hart trek ik mijn kandidatuur als vertegenwoordiger van Oekraïne op het Eurovisie Songfestival in. Helaas. Het spijt me heel erg”, schrijft Alina op Instagram. Alina won 12 februari de Oekraïense voorronde Vidbir met haar nummer Тіні забутих предків (Shadows of Forgotten Ancestors).

Deelnemers van de Oekraïense voorronde Vidbir mogen niet via Rusland naar de Krim zijn gereisd. Alina Pash zou de Oekraïense publieke omroep UA:PBC voorafgaand aan Vidbir het bewijs hebben geleverd dat dit niet het geval was, maar op social media gaan er geruchten dat zij dit wel heeft gedaan.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!