Correspondent Duitsland: ‘I Don't Feel de uitslag’
Bron: NDR / Hendrik Lueders

Correspondent Duitsland: ‘I Don't Feel de uitslag’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgde Jendrik Sigwart in aanloop naar het Songfestival.

Wat was het fijn om het Eurovisie Songfestival weer op televisie te zien. Alle landen met allemaal bijzondere liedjes op het podium in Rotterdam. Het was echt een fantastische muzikale avond vol hoogtepunten. Rotterdam heeft echt een show weten neer te zetten. Met heel veel plezier heb ik naar de finale gekeken. 

Al snel was het de beurt aan Jendrik, als vijftiende. Laat dat nu net mijn geluksgetal zijn: vijftien. Zijn optreden vond ik heel erg sterk. Zijn zang was goed, zijn optreden was goed ik was heel blij. Hier moest Europa toch ook gek op zijn of worden? Die gedachte hield ik vast, de hele avond van de finale. 

Nul punten

Toen kwamen de punten van de vakjury's. Het plezier ontschoot mij toch lichtelijk. Hoe kon het nu zijn dat Duitsland zo bar weinig punten kreeg? Ik werd er echt verdrietig van. Kwam zijn optreden dan zo slecht over op televisie? Heb ik het niet goed gezien of beluisterd? Het was echt heel erg jammer voor Jendrik. Maar goed dat waren de punten van de vakjury's. 

Het publiek had immers ook wat te zeggen. Dus ik ging er een beetje vanuit dat het publiek wel van zich lieten horen. Nou dat deden ze ook. Alleen kreeg Jendrik geen enkele punt van het publiek. Mijn hart sloeg wel een beetje over. Het deed echt pijn dat hij geen punten kreeg. Ik baalde daar zo intens van. Hoe kon het zijn dat zijn vrolijke nummer zo weinig opgevallen is?

Niet alleen Jendrik kreeg geen punten van het publiek. Spanje, Nederland en Engeland kregen ook niets. Ergens denk ik dat het niet kan kloppen. Maar het is wat het is. Het verdriet is gelukkig wat weggezakt. Jendrik kwam na de finale nog aan het woord op de Duitse zender ARD. Daar liet hij merken nog altijd positief te krijgen. 

Dat maakte mij toch weer een beetje blij. Zijn boodschap is bij mij overgekomen. Helaas dachten de vakjury's en het publiek er anders over. Dat is ook allemaal prima. Ik vond het in ieder geval leuk om elke keer meer over Jendrik en zijn I Don’t Feel Hate te leren. Mij heeft hij in ieder geval geraakt. Ik ben trots op hem. Duitsland mag ook trots zijn op Jendrik. Al liegen de reacties er in Duitsland niet om.

Helene Fischer

Het was in ieder geval een hele fijne avond. De presentatie in handen van Chantal, Edsilia, Jan en Nikki was echt heel sterk. Het viertal heeft drie avonden uitstekend werk afgeleverd. Nederland mag trots zijn op een festival als het Eurovisie Songfestival. Als Nederlander in Duitsland vind ik het heel mooi om te zien hoe goed Nederland het heeft gedaan qua organisatie. 

Het publiek hield dit jaar van wannebe Helene Fischers. Dus in 2022 stuurt Duitsland Helene Fischer naar Italië? Schijnbaar moet dat wel werken. Dus alle hoop ligt nu op 2022. Dan mag ik toch hopen dat Duitsland weer eens de top tien haalt. 

Jendrik. Ik vind je echt een hele toffe zanger. Je nummer heeft mij geraakt. Ik hoop dat iedereen een beetje van je positiviteit heeft meegekregen. Dat heeft de wereld wel nodig, een beetje positiviteit. Dat is voor mij in ieder geval gelukt. Blijf muziek maken, blijf jezelf en blijf vooral lekker positief!

Tot snel!